De ce este importanta educatia?

de ce este importanta educatia

În şcoală se prea poate să nu îţi fi plăcut materiile pe care le învăţai, nu-i aşa? Poate că faci parte dintre aceia care se întrebau: „la ce îmi trebuie mie să învăţ chimia?” sau „ce mai este şi disciplina asta cultură civică?”, „de ce este importanta educatia?”

Cred că şi eu am făcut parte din categoria celor care nu puneau prea mare preţ pe toate materiile din şcoală.

Însă odată cu creşterea şi experienţa mi-am dat seama că orice lucru are importanţa lui, la momentul potrivit.

Aşa că în acest articol vreau să îţi dezvălui cele mai importante idei care îmi vin acum în minte despre rolul pe care îl are autoeducaţia şi de ce ar trebui să te preocupe asta.

Se zice că omul cât trăieşte învaţă, nu?

Te rog citeşte şi Despre Robert Kiyosaki şi Top 5 cărţi despre BANI.

De ce este importanta educatia?

Educaţia personală şi dezvoltarea personală sunt încercări ale omului care durează toată viaţa.

Nu poţi să spui, cel puţin din punctul meu de vedere, că ajungi la o anumită vârstă când le ştii pe toate.

Cu cât cunoşti mai multe cu atât îţi dai seama că eşti şi mai confuz. Asta pentru că sursele variate de informaţii sunt, de fapt, opinii diferite ale oamenilor.

Iar oamenii sunt limitaţi ca şi cunoaştere şi inteligenţă.

Adevărul este undeva pe la mijloc, cum s-ar spune.

Nimic nu este bătut în cuie şi totul este relativ până la urmă.

Cu toate acestea, dezvoltarea personală este o preocupare care are darul de a te face un pic mai „înţelept”.

Citeşte şi Cu acest exerciţiu de recunoştinţă schimbi orice zi.

Cu toţii „dormim” dar când înţelegem anumite „adevăruri” parcă începem să ne trezim un pic. Nu mult, dar cât să ne punem nişte întrebări existenţiale.

Fără cunoaşterea care survine odată cu autoeducaţia omul ar sta într-un con de umbră spirituală tot timpul. N-ar evolua, nu s-ar descoperi pe sine, n-ar creşte.

Şi ce să vezi… sunt unele filosofii care spun că omul se naşte învăţat. Doar că la naştere ar fi uitat totul şi în timpul vieţii trebuie să-şi „reamintească”. Hmmm…

Educaţia personală nu începe în şcoală

Să recunoaştem… sunt mulţi copii care merg la învăţătură de gura părinţilor. Nu le place să citească şi nici nu văd rostul. De ce este importanta educatia pentru ei?

Mai grav este că unii ajung adulţi şi nu mai deschid nicio carte. Este trist că dacă am face un sondaj pe un eşantion de 100 de persoane, cred că vreo 30% ar putea spune ultima carte citită în urmă cu o lună de zile.

Şi sunt foarte optimist când spun asta.

Îţi recomand să citeşti şi despre De ce pare că gândirea pozitivă nu merge?

Totuşi, sunt anumite clicuri în viaţă când îţi dai seama că ar fi fost bine să ştii mai multe. Şi atunci realizezi de ce este importanta educatia.

Dacă nu te pricepi la calculatoare eşti nevoit să chemi pe cineva ca să ţi-l monteze. Însă dacă ai studia puţin această activitate ţi-ai da seama că nu-i aşa mare filosofie.

În felul acesta, învăţând să faci lucrurile care nu sunt aşa de complicate nu numai că economiseşti nişte bani dar îţi pui şi mintea la contribuţie.

Este bine ca omul să înveţe cât mai multe pe parcursul vieţii sale. Cred asta cu tărie.

Nu spun că experţii n-ar trebui să existe. Ba din contră, ei sunt necesari.

Ceea ce vreau să subliniez este că unele domenii de activitate pot fi înţelese şi de profani, adică de nespecialişti.

Prin urmare, educaţia şi evoluţia personală nu cred că începe în şcoală. Am impresia că îşi dau startul atunci când simţi pofta de a învăţa ceva nou, fără să îţi ceară nimeni asta.

Şi faci din acest lucru un obicei frecvent.

Când cunoaşterea devine „sete”

Ei bine cred că momentul de cotitură în viaţa individului este atunci când conştientizează golul în care se găseşte. În acea clipă conştientizează de ce este importanta educatia.

Simte că trebuie să facă ceva cu viaţa lui iar la asta contribuie şi exemplele oamenilor care au reuşit în viaţă.

Când îi vezi lângă tine, la televizor sau citeşti despre ei în reviste ori cărţi, parcă se naşte o dorinţă în fiinţa ta de a fii şi tu ca ei.

Noi românii oricum avem trăsătura aceasta de „a ne uita în curtea vecinului”. O fi rău sau bine?

Hai să ne uităm şi la lucrurile bune din „curtea vecinului” şi în loc să condamnăm mai bine să învăţăm şi să copiem obiceiurile pozitive.

Aşa vom reuşi şi noi să facem ceva constructiv cu vieţile noastre.

Citeşte şi 25 de afirmaţii pozitive care te marchează.

Prin urmare, sugestia mea pentru tine este să cauţi dezvoltarea personală cu acea sete cu care un animal bea apă după câteva zile de însetare.

Doreşte-ţi să devii o variantă mai bună a ta, la orice vârstă ai fi. Ai şansa unei noi zile de mâine? Atunci ai încă o încercare să reuşeşti.

Nu uita: tu eşti cel care ia hotărârea să îşi schimbe viaţa în bine. Nu vecinul, nu preşedintele şi în niciun caz vreo schimbare politică.

Înainte de a crede că fabulez, te rog să reflectezi adânc şi să mai citeşti odată acest articol.

Apoi lasă-mi un comentariu şi spune-mi ce crezi tu despre autoeducaţie şi dezvoltare personală intenţionată.

De ce crezi ca este importanta educatia?

Dacă ţi-a plăcut DISTRIBUIE

Ultimele articole postate

[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”masonry” columns-d=”2″ columns-t=”3″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”15″ horizontal-space-d=”15″ ct=”post_list-43431″ ct-name=”Image & Text 05″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-179e82b8ab0″ horizontal-space-t=”15″ vertical-space-m=”10″ horizontal-space-m=”0″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” no_posts_text=”” total_post_count=”24″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ article-permalink=”|{|tcb-article-permalink|}|” masonry='{„itemSelector”:”.post-wrapper”,”columnWidth”:”.post-wrapper”,”gutter”:15}’ class=” ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(45deg, rgba(0, 143, 255, 0.1) 0%, rgba(255, 255, 255, 0) 78%), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_published_date date-format=’F j, Y’ date-format-select=’F j, Y’ show-time=’0′ time-format=” time-format-select=’g:i a’ type=’published’ inline=’1′]

 

[tcb_post_title link=’1′ rel=’0′ target=’0′ inline=’1′ css=” static-link='{„className”:”tve-froala”,”href”:”https://lp-build.thrivethemes.com/leo-vel-orci-porta-non-pulvinar-neque/”,”title”:”Leo vel orci porta non pulvinar neque”,”class”:”tve-froala”}’]

[/tcb_post_list]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top