atitudinea conteaza sau nu

Contează atitudinea pozitiva sau nu?

Ei bine, acest concept de „atitudinea pozitiva” este din ce în ce mai vehiculat în zilele noastre.

Se cunoaşte faptul că americanii au dat startul acestui trend de psihologie motivaţională şi cărţi de dezvoltare personală.

Este îmbucurător faptul că noi românii am început să fim tot mai preocupaţi de această latură a existenţei: dezvoltarea interioară.

În acest articol vreau să îţi prezint conceptul de atitudine pozitivă şi să răspundem la întrebarea dacă aceasta contează sau nu în vieţile noastre.

Pentru asta, îţi voi adresa câteva întrebări existenţiale majore şi voi încerca câte un răspuns pentru tine. Dar vreau să îţi răspunzi şi tu la fiecare dintre ele.

Îţi recomand să citeşti şi Atitudinea este totul sau nu?

Ce este atitudinea pozitiva?

Cu toate că există o sumedenie de explicaţii pentru acest concept, eu îţi voi oferi o definiţie simplă şi uşor de memorat.

Atitudinea pozitiva pleacă din gândirea pozitivă şi reprezintă acea stare psihologică şi emoţională îndreptată către îndeplinirea idealurilor în viaţă.

Să ai o atitudine mentală pozitivă înseamnă să crezi că poţi reuşi în ceea ce îţi propui, indiferent de câte ori vei cădea pe drum.

Mentalitatea de învingător presupune să înveţi cum să te descurci cu eşecurile şi cum să gestionezi situaţiile dificile.

În esenţă, o atitudine pozitivă are de-a face cu optimismul şi îndreptarea atenţiei omului către lucrurile bune din viaţă, nu crezi?

S-ar putea să te intereseze şi Cum îţi schimbă viaţa optimismul şi gândirea pozitivă?

Este suficient să fii optimist ca să o duci bine?

atitudinea conteaza sau nu

Hei… nu cădea în capcana asta! Am întâlnit unele persoane care pur şi simplu nu cred în cărţile motivaţionale. Li se pare că sunt apă de ploaie şi că nu au efecte benefice reale în vieţile lor.

Citeşte şi Top 9 cărţi motivaţionale deosebite care merită citite într-o viaţă

Nimic mai greşit, totuşi… pentru că a fi optimist nu înseamnă să fii idealist ori să trăieşti într-un glob de sticlă, ferit de pericolele lumii. Nu înseamnă naivitate, nici gând!

Chiar dacă ne-am dori acest lucru, nu s-ar putea. Obstacolele, problemele, dezamăgirile sunt cât se poate de reale şi avem fiecare parte de ele în viaţă.

Dar asta nu înseamnă că atitudinea pozitivă nu ar fi benefică pentru noi. Optimismul şi gândirea constructivă te ajută să te ridici de la sol şi să mergi înainte.

La polul opus, pesimismul şi gândirea negativă te împiedică să perseverezi şi te ţin la pământ. Asta este diferenţa dintre cei care cred în miracole şi cei care denigrează acest curent al „pozitivismului”.

Este facilă atitudinea pozitiva?

Deloc… mai ales dacă ai fost obişnuit să crezi că viaţa este grea, oamenii sunt răi şi există mai mult ghinion decât noroc.

Totuşi, orice om are capacitatea de a-şi schimba gândirea şi mediul în care trăieşte. Ne-am născut în anumite circumstanţe dar nu suntem obligaţi să rămânem în mediile nocive în care ne găsim.

Te-ar putea captiva următorul articol Despre dezvoltare personală – Omul, mintea şi sufletul

Fiecare individ are aptitudinea de a-şi alege acţiunile, gândurile şi oamenii cu care îşi petrece timpul. În funcţie de asta vin şi rezultatele.

Ca să îţi răspund la întrebare, optimismul nu este uşor. Chiar dacă unii îl confundă cu lipsa de realism, adevărul este că presupune o întreagă stăpânire de sine şi multă voinţă.

Când ai o problemă ce îţi este mai uşor să faci? Să te plângi ori să priveşti dincolo de ea?

Atitudinea pe care o alegi contează enorm

de ce conteaza atitudinea

În viaţă nimic nu este standard. Nu există „bine” şi „rău”, „alb” şi „negru”, întuneric şi lumină, chiar dacă aşa pare. Unii ar spune asta, tu ce crezi?

Alţii mai înţelepţi decât mine au considerat că în realitate sunt doar nuanţe şi că fiecare dintre cele două extreme sunt la fel de necesare pentru existenţa noastră.

Atitudinea pe care o ai într-o situaţie anume face diferenţa dintre succesul şi eşecul tău. Poţi alege să priveşti partea frumoasă şi să te bucuri de ea ori te poţi îndrepta către neajunsurile oricărei situaţii.

De aceea, îţi recomand să faci o schimbare uşoară în viaţa ta, începând chiar de acum. Pur şi simplu, alege o direcţie în care vrei să îţi îmbunătăţeşti răspunsul la stimulii exteriori. Decide ca de astăzi să priveşti o anumită situaţie din viaţa ta din perspectivă pozitivă.

Orice s-ar întâmpla, hotărăşte-te să menţii atitudinea pozitiva faţă de acel lucru.

Răsplata optimismului

Optimismul şi atitudinea pozitivă sunt o alegere. La fel de evidentă ca şi opusul acestora. Tu nu trebuie să te laşi influenţat/influenţată de ceea ce vezi la televizor sau auzi în jurul tău ca fiind imposibil.

Tu hotărăşti cum decurge viaţa ta. Nimeni altcineva nu are puterea de a-ţi dicta gândurile şi sentimentele. Sau cel puţin aşa ar trebui să ai grijă să fie.

Deci, procesul schimbării mentalităţii nu este deloc uşor, dar merită tot efortul. Şi ce este cel mai interesant, este că durează o viaţă întreagă.

Însă beneficiile sale sunt magnifice. De aceea, te invit să încerci şi tu să îţi cultivi o atitudine mentală pozitivă, începând chiar de astăzi.

Cum?

Primul pas este să te obişnuieşti să citeşti în fiecare zi ceva constructiv şi să alegi binele.

Spor!

Descarcă acum Ebook-ul GRATUIT de dezvoltare personală

OFERTĂ EXCLUSIVĂ

Ebook 10 paşi pentru o viaţă mai bună

Cel mai scurt şi eficient Ebook de dezvoltare personală. Apasă butonul de mai jos şi îl vei primi GRATUIT.

__CONFIG_colors_palette__{„active_palette”:0,”config”:{„colors”:{„c4728”:{„name”:”Main Accent”,”parent”:-1}},”gradients”:[]},”palettes”:[{„name”:”Default Palette”,”value”:{„colors”:{„c4728”:{„val”:”hsla(var(–tcb-main-master-h, 210), var(–tcb-main-master-s, 77%), var(–tcb-main-master-l, 54%), 1)”}},”gradients”:[]},”original”:{„colors”:{„c4728”:{„val”:”rgb(19, 114, 211)”,”hsl”:{„h”:210,”s”:0.83,”l”:0.45}}},”gradients”:[]}}]}__CONFIG_colors_palette__ DESCARCĂ EBOOK-UL __CONFIG_group_edit__{}__CONFIG_group_edit____CONFIG_local_colors__{„colors”:{},”gradients”:{}}__CONFIG_local_colors__

Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol despre atitudinea pozitivă şi importanţa ei.

Sper că ţi-a oferit răspunsul la unele întrebări pe care le ai. Dă-i un like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să înveţe despre asta.

Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.

Până data viitoare, lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi impresiile tale.

[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”masonry” columns-d=”2″ columns-t=”3″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”15″ horizontal-space-d=”15″ ct=”post_list-43431″ ct-name=”Image & Text 05″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-176d3553844″ horizontal-space-t=”15″ vertical-space-m=”10″ horizontal-space-m=”0″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” no_posts_text=”” total_post_count=”74″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ masonry='{„itemSelector”:”.post-wrapper”,”columnWidth”:”.post-wrapper”,”gutter”:15}’ class=” article-tcb_hover_state_parent=” article-permalink=’|{|tcb-article-permalink|}|’ ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(45deg, rgba(0, 143, 255, 0.1) 0%, rgba(255, 255, 255, 0) 78%), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_published_date date-format=’F j, Y’ date-format-select=’F j, Y’ show-time=’0′ time-format=” time-format-select=’g:i a’ type=’published’ inline=’1′]

 

[tcb_post_title link=’1′ rel=’0′ target=’0′ inline=’1′ css=” static-link='{„className”:”tve-froala”,”href”:”https://psihologiagandului.ro/atitudinea-este-totul”,”title”:”Atitudinea este totul sau nu?”,”class”:”tve-froala”}’]

[/tcb_post_list]

Descarcă GRATIS Ebook-ul 50 de cărţi motivaţionale care îţi schimbă viaţa 

Am ales pentru tine 50 de cărţi de dezvoltare personală pe care le-am citit şi care m-au ajutat să îmi transform viaţa. Pentru fiecare dintre ele am scris o scurtă descriere, ca să îţi fie uşor să alegi ceea ce ţi se potriveşte.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top