ganduri pozitive pentru fiecare zi

Top 3 ganduri pozitive despre viata care funcţionează!

Internetul abundă de postări motivaţionale cu fel şi fel de ganduri pozitive despre viata, însă ce nu îţi spune nimeni este cum să le aplici cu succes în viaţa ta, astfel încât să dea roade.

În acest articol îţi voi dezvălui Top 3 ganduri pozitive despre viata care te vor ajuta să preiei imediat controlul asupra a ceea ce ţi se întâmplă.

Aşa cum obişnuiesc să fac în fiecare articol pe care îl postez pe blog, la final îţi voi sugera 2 cărţi de dezvoltare personală pe care le-am citit şi sunt fenomenale. La propriu! Ele te vor ajuta să înţelegi mai bine mecanismul succesului.

Aşa că hai să intrăm în subiect şi să vedem care sunt aceste 3 sugestii pe care ţi le dezvălui chiar acum.

În acest articol vei găsi informaţii despre:

Te-ar putea interesa şi Cele mai importante citate celebre despre viata.

Secretul oricăror ganduri pozitive despre viata

Nu pot să nu remarc valoarea gândirii pozitive în viaţa fiecărei personalităţi de succes pe care am studiat-o de-a lungul timpului.

Henry Ford, inventatorul Ford Motor Company a obţinut ceea ce nimeni înaintea sa nu făcuse, pentru că a avut un ţel bine stabilit: acela de a construi un motor care nu mai existase până atunci.

Astfel, el şi-a urmărit idealul… indiferent de cât timp i-a luat şi de câte sugestii negative a auzit în jurul său, chiar şi de la propriii angajaţi.

Exemplele ar putea continua: Elon Musk (fondator Tesla, SpaceX), Bill Gates (fondatorul Microsoft), Jeff Bezos (fondatorul Amazon) şi mulţi alţii.

Ce au în comun toate personalităţile remarcabile ale istoriei şi societăţii contemporane? Care este până la urmă secretul oricăror ganduri pozitive despre viata?

Ei bine, la o analiză atentă ne putem da seama că toţi aceşti oameni au avut un vis măreţ. Sau chiar mai multe. Şi le-au urmat indiferent de obstacolele pe care le-au întâlnit în cale. S-au separat de negativişti şi au mers în direcţia obiectivului lor major.

Rezultă deci că secretul gândirii pozitive nu este o formulă minune de care puţini ştiu. Este de fapt ambiţia, perseverenţa şi munca în scopul obiectivelor noastre. Şi cel mai important, este să îţi stabileşti de la bun început scopul sau scopurile pe care le ai în viaţă. Apoi tot ceea ce trebuie să faci este să munceşti pentru ele cu perseverenţă şi dedicare.

S-ar putea să te intereseze şi despre Perseverenţa – Asul tău din mânecă pentru succesul în viaţă.

Învaţă să îţi manageriezi banii aşa cum trebuie

ganduri pozitive despre viata

Acum să presupunem că ai reuşit să ai o slujbă bine plătită sau o afacere profitabilă. Ce faci cu banii pe care-i câştigi? Cum îi adminstrezi? Este timpul să îţi faci mofturile şi să îţi iei maşina aceea scumpă sau casa mult râvnită?

Majoritatea oamenilor obişnuiţi exact asta fac. Cumpără pasive. Adică acele bunuri care nu produc bani ci doar consumă şi mai mulţi bani odată cu trecerea timpului. Aceasta este cea mai rea obişnuinţă financiară. Şi vom vedea imediat de ce.

Când nu ai educaţie financiară crezi că banii sunt ceva ce este făcut pur şi simplu să circule. Eşti convins că a sosit momentul să îi cheltui pe tot felul de lucruri inutile.

Totuşi, oamenii care au reuşit să construiască imperii financiare au învăţat de timpuriu o regulă simplă: ei economisesc 10% din tot ceea ce câştigă.

Despre asta scrie foarte bine Robert Kiyosaki în cartea sa Tată Bogat, Tată Sărac, pe care îţi recomand să o citeşti dacă nu ai făcut-o. Este una dintre cele mai practice cărţi de educaţie financiară, care te vor învăţa cum să priveşti resursele financiare dintr-o altă perspectivă.

Prin urmare, unul dintre cele mai bune ganduri pozitive pentru viata este să înveţi puterea economisirii banilor şi să pui deoparte 10% din tot ceea ce vei câştiga de acum înainte.

Citeşte şi Cum fac bani cei mai bogaţi oameni din lume.

Continuă să înveţi mereu lucruri noi

Strâns legat de administrarea înţeleaptă a banilor este şi controlul gândurilor permanente pe care le ai de-a lungul zilei.

Nimeni nu se naşte învăţat. Este datoria fiecăruia dintre noi să ne cultivăm cunoaşterea şi să ne dezvoltăm orizonturile. De aceea, îţi recomand să îţi dezvolţi pasiunea pentru a învăţa lucruri noi.

În acest sens, cea mai simplă modalitate de a-ţi îmbunătăţi cultura generală este să citeşti zilnic. Lectura între 30 de minute şi o oră pe zi face minuni pentru orice creier!

Încearcă ca în fiecare zi să înveţi ceva nou, despre orice. Făcând asta, îţi dezvolţi orizonturile, cunoaşterea şi perspectivele. În felul acesta, înveţi să faci alegeri mai bune şi să profiţi de oportunităţile favorabile.

Mai mult decât atât, atunci când cunoaşterea ta se extinde la fel se întâmplă şi cu capacitatea de a face faţă problemelor care apar în viaţă.

Îţi recomand să citeşti şi despre Rolul lecturii în dezvoltarea personală şi avantajele sale.

Lipsa soluţiilor se datorează în principal lipsei de cunoştinţe. Când nu ai informaţii suficiente despre un anumit subiect, eşti tentat să faci greşeli sau alegeri neînţelepte.

De aceea, dezvoltă-ţi obiceiul de a învăţa în fiecare zi ceva nou şi util pentru tine.

ganduri pozitive despre viata şi succes

Dezvoltă-ţi obiceiul de a oferi valoare celorlalţi

Progresul omenirii nu ar fi fost posibil dacă cineva nu ar fi oferit un plus de valoare comunităţii lui. Imaginează-ţi cum ar fi arătat această lume dacă cineva nu ar fi avut un vis măreţ pe care să-l transforme în realitate.

Te-ai mai fi bucurat de progresul tehnologiei? De lucrurile uimitoare care ne înconjoară şi ne fac viaţa mai uşoară? Doar gândeşte-te puţin…

Mai mult, oamenii de afaceri care au cel mai mult succes sunt cei care se concentrează pe nevoile oamenilor şi încearcă să le rezolve cât mai bine cu putinţă. Şi mă refer aici la cei care au construit afaceri de milioane de dolari. Doar gândeşte-te, de exemplu, la Bill Gates şi compania sa, Microsoft. Astăzi, milioane de oameni folosesc calculatorul şi se bucură de utilitatea acestuia.

Citeşte şi Ce te face fericit – Top 5 sfaturi utile.

Deci încearcă ca prin serviciile sau munca ta să aduci un plus de valoare celorlalţi oameni. Să îţi faci treaba cât mai bine la locul de muncă. Să fii unic!

Unul dintre cele mai bune ganduri pozitive pentru viata este să fii în slujba celorlalţi şi să oferi un plus de valoare oamenilor. Asta îţi aduce şi ţie satisfacţie şi mult mai mult succes.

Concluzii despre optimism şi pozitivitate

ganduri pozitive pentru fiecare zi

Prin urmare, aşa cum am văzut, succesul este strâns legat de optimism şi capacitatea de a învinge obstacolele vieţii.

Învăţând să îţi cultivi credinţa în capacităţile tale şi să te dezvolţi pe zi ce trece mai mult, tu vei fi capabil să evoluezi în direcţii nebănuite. Totul ţine de cunoaşterea ta şi de ceea ce crezi despre tine şi despre viaţă.

Însă un lucru este şi va rămâne cert: atunci când îţi stabileşti un obiectiv şi munceşti pentru el, este foarte probabil că vei reuşi să îl îndeplineşti.

În concluzie, iată un rezumat al celor trei ganduri pozitive despre viata care funcţionează:

  • Administrează-ţi eficient banii – pune deoparte cel puţin 10% din ceea ce câştigi;
  • Învaţă în fiecare zi ceva nou şi util pentru tine;
  • Oferă un plus de valoare celorlalţi prin munca sau serviciile celorlalţi.

Acestea fiind spuse, te invit să cumperi următoarele 2 cărţi motivaţionale pe care eu le-am citit şi mi-au schimbat viaţa în bine.

Te-ar putea interesa şi să afli despre Top 9 cărţi deosebite care merită citite într-o viaţă de om!

Ganduri pozitive despre viata: 2 cărţi motivaţionale uluitoare 

Aceste cărţi sunt una dintre cele mai bune şi profitabile investiţii pe care o poţi face. Şi care este aceasta? Investiţia în tine însuţi.

Cărţile pe care ţi le recomand sunt următoarele:

  • Secretele succesului – Dale Carnegie

  • De la idee la bani – Napoleon Hill

top 3 cărţi de dezvoltare personală

Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol despre ganduri pozitive despre viata.

Sper că ţi-a oferit răspunsul la unele întrebări pe care le ai. Dă-i un like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să înveţe despre asta.

Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.

Până data viitoare, lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi impresiile tale.

[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”masonry” columns-d=”2″ columns-t=”3″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”15″ horizontal-space-d=”10″ ct=”post_list-43431″ ct-name=”Image & Text 05″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-174dafbc7c4″ horizontal-space-t=”15″ vertical-space-m=”10″ horizontal-space-m=”0″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” no_posts_text=”” total_post_count=”64″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ article-permalink=”|{|tcb-article-permalink|}|” masonry='{„itemSelector”:”.post-wrapper”,”columnWidth”:”.post-wrapper”,”gutter”:10}’ class=” article-tcb_hover_state_parent=” article-permalink=’|{|tcb-article-permalink|}|’ ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(45deg, rgba(0, 143, 255, 0.1) 0%, rgba(255, 255, 255, 0) 78%), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_published_date date-format=’F j, Y’ date-format-select=’F j, Y’ show-time=’0′ time-format=” time-format-select=’g:i a’ type=’published’ inline=’1′]

[tcb_post_title link=’1′ rel=’0′ target=’0′ inline=’1′ css=” static-link='{„className”:”tve-froala”,”href”:”https://psihologiagandului.ro/citate-celebre-despre-viata”,”title”:”Cele mai importante citate celebre despre viata”,”class”:”tve-froala”}’]

[/tcb_post_list]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top